Úvod » Pečené cukroví » Marokánky

Marokánky

Ingredience

  • 1/8 l mléka
  • 40 g cukru
  • 10 g tuku
  • 15 g hladké mouky
  • lžička vanilkového cukru
  • 50 g loupaných mandlí
  • 50 g kandovaného ovoce


Postup přípravy:

Oloupané mandle a kandované ovoce nakrájíme na nudličky. Do mléka dáme cukr, tuk, vmícháme mouku, postavíme na oheň a asi minutu povaříme. Přidáme mandle, kandované ovoce a lžičku vanilkového cukru a sejmeme z ohně. Z takto připravené hmoty tvoříme na pomaštěném, moukou posypaném plechu malé placičky, které klademe dál od sebe, protože se roztečou. Upečeme je ve středně teplé troubě. Upečené placičky hned přeneseme na vál a necháme vychladnout. Vychladlé potom na spodní straně potřeme kakaovou polevou a vidličkou vytvarujeme vlnovky. Místo mandlí můžeme použít oříšky, které nejprve opražíme na suché pánvi a potom v utěrce vymneme ze slupek.