Úvod » Pečené cukroví » Bábovičky

Bábovičky

Ingredience

  • 125 g tuku
  • 3 žloutky
  • 200 g pískového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 25 g měkkého tvarohu
  • cca 100 ml mléka
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 sáčku kypřícího prášku
  • 3 bílky
  • tuk na vymazání formiček
  • asi 50 g půlek vlašských ořechů
  • moučkový cukr na posypání


Postup přípravy:

Změklý tuk utřeme s polovinou cukru, přidáme žloutky a citronovou šťávu a našleháme do pěny. Vmícháme tvaroh a část mléka. Mouku prosejeme s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vešleháme zbylý cukr. Do tvarohové hmoty postupně přidáváme mouku, podle potřeby naředíme zbylým mlékem a rozmícháme na těsto, do kterého lehce vmícháme sníh z bílků.
Formičky vymažeme tukem a vysypeme moukou. Dáme do nich lžičku těsta, na ně položíme vlašský ořech a těsto doplníme do 3 formiček. Naplněné formičky přendáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme. Po krátkém vychladnutí bábovičky vyklopíme a pocukrujeme.