Rybí filé se studenou koprovou omáčkou

Ingredience 250 g bílého rybího filé citronová šťáva sůl 2 kolečka citronu snítka kopru Omáčka: 100 ml bílého jogurtu 100 g zakysané smetany sůl pískový cuk 1 až 2 lžíce nadrobno nakrájeného kopru citronová šťáva Postup přípravy: Částečně rozmražené filé rozkrojíme na dvě porce, pokapeme citronovou šťávou a necháme je v chladu půl hodiny odležet. […]

Celý článek

Rybí prsty v petrželkovém těstíčku

Ingredience 600 g kapra citronová šťáva sůl hladká mouka tuk na smažení Těstíčko: 150 g hladké mouky 1/8 l mléka 2 vejce petrželka Postup přípravy: Kapra pokrájíme na menší kousky, osolíme, pokapeme je citronovou šťávou a poprášíme moukou. Na těstíčko smícháme mouku s mlékem, žloutky, osolíme a nakonec vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků a […]

Celý článek

Bramborový salát 2

Ingredience 1000 g brambo 100 g sladkokyselých okurek 50 g cibule sůl pepř 200 g ochucené majonézy nebo majolky Postup přípravy: Vychladlé ochucené brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, přidáme rovněž na kostičky nakrájené okurky a nadrobno nasekanou cibuli. Vložíme do větší mísy, osolíme, opepříme, přidáme ochucenou majonézu, trochu nálevu z okurek a vše […]

Celý článek

Rožmberský salát

Ingredience 400 g kapra mletý pepř sůl 2 lžíce oleje na pečení 150 g vařené zeleniny (mrkev, celer) 2 sterilované okurky 1 cibule 4 lžíce sterilovaného hrášku 250 g ochucené majonézy ocet podle chuti natvrdo uvařená vejce petrželka na ozdobení Postup přípravy: Kapra opepříme, osolíme a po obou stranách opečeme na oleji. Pečeného kapra po […]

Celý článek

Žraločí steaky

Ingredience 4 porce žraloka sůl mletý bílý pepř 2 lžíce oleje 100 g žampionů 2-3 stroužky česneku 1 silnější pórek asi 100 ml bílého vína 1 lžíce másla Postup přípravy: Porce žraloka osolíme, opepříme a na oleji prudčeji opečeme po obou stranách dozlatova. Maso vyjmeme, přidáme na plátky nakrájené žampiony, plátky česneku a kolečka pórku […]

Celý článek