Kapr na smetaně

Ingredience: 4 porce kapra olej, kousek másla hladká mouka 2,5 dl smetany citronová šťáva, sůl Postup přípravy: Porce kapra pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet, pak je osušíme, osolíme a zvolna opékáme po obou stranách na oleji. Téměř měkké porce vyjmeme, na pánev přidáme máslo rozetřené s moukou, za stálého míchání ji spojíme s výpekem z kapra, zalijeme […]

Celý článek

Kapr pečený na šalvěji

Ingredience: 4 porce kapra sůl, olej mletý pepř, petrželka šalvěj citronová šťáva 1 vejce uvařené natvrdo máslo Postup přípravy: Porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Pak je osušíme, osolíme, opepříme, poprášíme šalvějí a zvolna opečeme po obou stranách na oleji. Přeložíme je na talíře, pokapeme citronovou šťávou a rozehřátým máslem, poklademe kolečky […]

Celý článek

Kapr pečený na rajčatech

Ingredience: 4 porce kapra petrželka 3 až 4 rajčat 3 lžíce oleje sůl citronová šťáva kečup Postup přípravy: Očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Dno remosky posypeme drobně pokrájenou petrželkou, na ni položíme osušené, osolené porce kapra, obložíme je plátky rajčat, opět je posypeme petrželkou, pokapeme olejem a upečeme doměkka. Při […]

Celý článek

Kapr pečený na česneku

Ingredience: 4 porce kapra citronová šťáva sůl česnek 3 lžíce oleje 1 dl bílého vína 2 cibule petrželka bobkový listopad 3 kuličky pepře Postup přípravy: Očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Potom je osušíme, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a naskládáme do remosky. Pokapeme vínem a olejem, obložíme cibulí pokrájenou na kolečka, […]

Celý článek

Kapr po provensálsku

Ingredience 4 porce kapra citronová šťáva kousek cibule 1 stroužek česneku olej 3 rajčata 2 lžíce rajčatového kečupu provensálské koření 1 dl bílého vína petržel sůl Postup přípravy: Porce kapra osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli proležet. Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky, zpěníme na lžíci oleje, přidáme spařená, oloupaná a na kousky […]

Celý článek