Rybí polévka s česnekovou majonézou

Ingredience: 1 hlava, ocas, ploutve a mlíčí z kapra 1 lžíce rajčatového protlaku 1 cibule 2 stroužky česneku malý kousek mrkve, celeru a petržele tymián, bobkový listopad 4 lžíce oleje 1 žloutek 1,5 l vody sůl žemle Postup přípravy: Do vody vložíme hlavu, ocas a ploutve z kapra, drobně nakrájenou cibuli, stroužek česneku a kořenovou zeleninu, rajčatový […]

Celý článek

Rybí polévka

Ingredience 600 g kapra 10 stroužků česneku 100 g zelené papriky 1 dl bílého vína 2 dl rajčatové šťávy 0,5 dl oleje sůl mletý pepř Postup přípravy: Očištěnou a umytou papriku nakrájíme na nudličky, stroužky česneku na tenké kousky. Opražíme je na rozpáleném oleji, mírně podlijeme vodou a podusíme. Přidáme očištěnou rybu, podlijeme vodou nebo […]

Celý článek

Vánoční krémová polévka

Ingredience 500 až 600 g rybích odřezků včetně hlav 100 g kořenové zeleniny 6 zrnek pepře 6 zrnek nového koření 1 bobkový list 40 g másla 40 g hladké mouky 1 houska namočená v mléce 1 žloutek uvařený natvrdo 1 dl smetany špetka muškátového květu petržel 1,5 l vody Postup přípravy: Rybí odřezky s očištěnou […]

Celý článek

Štědrovečerní rybí polévka

Ingredience 2-3 hlavy z kaprů mlíčí a jikry 750 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel) sůl celý pepř nové koření bobkový listopad hořčice sardelová pasta vegeta 1polévková lžíce rybízového a jablečného rosolu 2 dl sladké smetany na šlehání citrónová šťáva Postup přípravy: Očištěné hlavy z kaprů (bez žáber, očí a šupin) vložíme do vody spolu […]

Celý článek

Lehká rybí polévka

Ingredience 15 g másla 0,5 kg odřezků z ryby cibule mrkev kapusta petržel svazeček bylinek Postup přípravy: V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme cibuli, za stálého míchání osmahneme. Přidáme vodu, rybí maso, zeleninu a bylinky a pomalu přivedeme k varu. Snížíme teplotu a přikryté vaříme cca 20 minut, občas sebereme tvořící se pěnu. Před podáváním […]

Celý článek