Kapr na sardeli

Ingredience: 4 porce kapra 1 lžička sardelové pasty 2 dkg másla olej, petrželka, citron, sůl Postup přípravy: Máslo rozetřeme se sardelovou pastou a částí potřeme porce kapra. Necháme je chvíli odležet, pak je zvolna opékáme po obou stranách na oleji a ke konci pečení poklademe zbylým sardelovým máslem a posypeme sekanou petrželkou. Měkké porce podáváme […]

Celý článek

Kapří tokáň

Ingredience: 4 porce kapra sůl, hladká mouka mletá sladká paprika olej 1 sklenka červeného vína Postup přípravy: Každou porci kapra nakrájíme na tři proužky, osolíme je, poprášíme moukou a meltou paprikou a opečeme ze všech stran na oleji. Před dokončením je zalijeme červeným vínem a ještě několik minut podusíme. Podáváme s opečenými brambory.

Celý článek

Kapr v alobalu

Ingredience: 4 porce kapra 2 cibule 8 dkg slaniny olej 4 lžíce bílého vína mletá sladká paprika mletý pepř kousek másla česnek 4 čtverce alobalu Postup přípravy: Porce kapra potřeme česnekem rozetřeným se solí, opepříme, pokapeme vínem a necháme chvíli odležet. Cibule nakrájíme na kolečka, slaninu na nudličky a osmahneme na oleji, posypeme meltou paprikou […]

Celý článek

Marinovaný kapr

Ingredience: 4 porce kapra sůl, lžíce hladké mouky 2 bílky olej Marináda: kousek mrkve a celeru 1 cibule, sůl 3 lžíce octa 5 lžic bílého vína citronová šťáva 2 kuličky nového koření 3 kuličky pepře kousek bobkového listu Postup přípravy: Porce kapra osušíme, osolíme, obalíme v mouce a potom v mírně našlehaných bílcích. Osmažíme je po obou […]

Celý článek

Kapr na smetaně

Ingredience: 4 porce kapra olej, kousek másla hladká mouka 2,5 dl smetany citronová šťáva, sůl Postup přípravy: Porce kapra pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet, pak je osušíme, osolíme a zvolna opékáme po obou stranách na oleji. Téměř měkké porce vyjmeme, na pánev přidáme máslo rozetřené s moukou, za stálého míchání ji spojíme s výpekem z kapra, zalijeme […]

Celý článek