Černé kuličky

Ingredience 125 g másla nebo rostlinného tuku 100 g moučkového cukru 1 lžíce kakaa 150 g čokolády na vaření 1 až 2 lžíce koňaku kakao na obalení Postup přípravy: Změklý tuk utřeme s cukrem a kakaem do pěny, přimícháme jemně nastrouhanou čokoládu a koňak. Hmotu odložíme ztuhnout do chladna. Lžičkou nabíráme kousky hmoty, vytvarujeme kuličky […]

Celý článek

Křehké sušenky

Ingredience 120 g másla 130 g pískového cukru 1 vanilkový cuk 170 g hladké mouky 1 vejce šťáva z 1 citronu rovná lžička skořice Postup přípravy: Ze změklého másla, cukrů, mouky, vejce, šťávy z citronu a skořice připravíme na vále těsto. Zpracované zabalíme do mikrotenové folie a necháme v chladu odležet asi 1 hodiny. Na […]

Celý článek

Tipy na pečení cukroví

Ingredience Cukroví pečeme alespoň 14 dní předem, aby se dobře uleželo. Z každého základního těsta můžeme upéct několik druhů cukroví, je to časově úspornější. Všechny suroviny na pečení by měly mít stejnou pokojovou teplotu. Těsto zaděláváme raději večer, necháme je uležet v chladu zabalené v utěrce do druhého dne, anebo je dáme mezi dva hluboké […]

Celý článek

Zvonečky

Ingredience 200 g hladké mouky 1 sáček vanilkového pudinkové prášku 1 lžička sody bikarbony 125 g tuku 100 g moučkového cukru 1-2 žloutky 2-3 lžíce mléka nebo vody bílek jemná kokosová moučka Postup přípravy: Mouku s pudinkovým práškem a sodou prosejeme. Změklý tuk utřeme s prosetým cukrem, přidáme žloutek, přilijeme mléko nebo vodu a našleháme. […]

Celý článek

Zázvorky 2

Ingredience 200 g polohrubé mouky 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva 150 g práškového cukru 1 vejce 1 a ž 2 žloutky 1 lžička zázvoru 50 g másla tuk na vymazání plechu Postup přípravy: Do prosáté mouky přidáme prášek do pečiva. Dále přidáme cukr, vejce, žloutky, strouhaný zázvor a máslo. Vše důkladně zpracujeme v těsto […]

Celý článek