Medové perníčky

Pečení medových perníčků Medové perníčky jsou starým tradičním pečivem. Již v antickém Římě patřily medové koláčky k nejčastějším dárkům na prahu nového roku. Med je základní surovinou mnoha sladkostí a moučníků. K tradici našich Vánoc patří rozmanité zdobené perníky, které jsou nejen k jídlu, ale také jako dekorace nebo ozdoba na stromeček. Klasický recept na […]

Celý článek

Tipy a triky pro pečení vánočního cukroví

Před přípravou těsta i krémů by všechny suroviny měly mít pokojovou teplotu Plech během pečení nemyjeme vodou, ale otíráme ubrouskem. Potom lehce potřeme tukem. Zabráníme tak připalování těsta. Při přípravě krému žloutek i další tekuté přísady vmícháme do pěny utřené z tuku a cukru po velmi malém množství a vždy dobře utřeme. Stejně pudink, kaši […]

Celý článek

Vánoční štola

Ingredience 250 g měkkého tvarohu 200 g pískového cukru 250 g másla nebo rostlinného tuku 2 vejce 50 g strouhaného kokosu 450 g polohrubé mouky 1 balíček kypřícího prášku do pečiva 50 až 100 g rozinek a kandovaného ovoce tuk na vymazání plechu moučkový cukr na posypání Postup přípravy: Z měkkého tvarohu, cukru, změklého tuku, […]

Celý článek

Bábovičky

Ingredience 125 g tuku 3 žloutky 200 g pískového cukru 2 lžíce citronové šťávy 25 g měkkého tvarohu cca 100 ml mléka 250 g polohrubé mouky 1 sáčku kypřícího prášku 3 bílky tuk na vymazání formiček asi 50 g půlek vlašských ořechů moučkový cukr na posypání Postup přípravy: Změklý tuk utřeme s polovinou cukru, přidáme […]

Celý článek

Rozinkové placičky

Ingredience 3 vejce 100 g pískového cukru 150 g polohrubé mouky malé množství smetany tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu rozinky na ozdobu Postup přípravy: Vejce třeme s cukrem až do pěny. Přisypeme mouku a malé množství smetany. Těsto nesmí být příliš řídké. Malé hromádky z těsta naneseme na tukem vymazaný a moukou […]

Celý článek