Tipy a triky pro nepečené cukroví

Pokud připravujeme nepečené dobroty pro děti, rum nahradíme ovocnou šťávou nebo sirupem. Pro hezčí vzhled dáváme nepečené kuličky do malých papírových košíčků. Nemáme-li je, snadno je připravíme z alobalu a vystřihneme zubatými nůžkami kolečka, která přes hrdlo láhve vytvarujeme. Suroviny na přípravu čokolády zahříváme pozvolna pouze do bodu varu, ale nevaříme. Varem by se hmota […]

Celý článek

Kuličky plněné nugátem

Ingredience 150 g vlašských ořechů 130 g moučkového cukru 2 bílky asi 10 nugátových bonbonů bílá nebo tmavá čokoládová poleva Postup přípravy: Nastrouhané ořechy smícháme s cukrem a bílky. Nugátové bonbony nakrájíme na kostky a obalujeme je v ořechové hmotě. Pak je z poloviny máčíme v čokoládové polevě a necháme ztuhnout.

Celý článek

Rumové špičky

Ingredience 100 g rozinek 100 ml rumu 140 g piškotů 2 lžíce kakaa 2 lžíce rybízové zavařeniny trochu ovocné šťávy piškoty zavařeniny podle potřeby čokoládová poleva Postup přípravy: Propláchnuté rozinky zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc namočené. Piškoty nastrouháme nebo podrtíme, přidáme rozinky i s rumem, kakao, zavařeninu a promícháme. Podle potřeby přidáme ovocnou […]

Celý článek

Višňové lanýže

Ingredience 150 g čokolády na vaření 100 g másla nebo rostlinného tuku 100 g moučkového cukru 3 lžíce višňové zavařeniny 1 až 2 lžíce višňového likéru nastrouhané mandle na obalení Postup přípravy: Jemně nastrouhanou čokoládu utřeme se změklým tukem, přidáme cukr, zavařeninu, likér a dobře promícháme. Lanýžovou hmotu odložíme do chladničky ztuhnout. Lžičkou nabíráme kousky […]

Celý článek

Bílá čokoláda duha

Ingredience 150 g ztuženého tuku 150 g moučkového cukru 3 lžíce sušeného mléka lentilky podle potřeby Postup přípravy: Na dno formiček rozdělíme 1-2 lentilky. Ve vodní lázni rozehřejeme tuk, přidáme prosetý cukr, sušené mléko a umícháme dohladka. Bílou čokoládu nalijeme na lentilky, které se teplem rozpustí a vytvoří „duhu“. Po ztuhnutí vyklopíme.

Celý článek