Úvod » Vánoční kapr » Marinovaný kapr

Marinovaný kapr

Ingredience:

  • 4 porce kapra
  • sůl, lžíce hladké mouky
  • 2 bílky
  • olej

Marináda:

  • kousek mrkve a celeru
  • 1 cibule, sůl
  • 3 lžíce octa
  • 5 lžic bílého vína
  • citronová šťáva
  • 2 kuličky nového koření
  • 3 kuličky pepře
  • kousek bobkového listu

Postup přípravy:

Porce kapra osušíme, osolíme, obalíme v mouce a potom v mírně našlehaných bílcích. Osmažíme je po obou stranách na oleji, po vychladnutí vložíme do porcelánové misky, zalijeme marinádou tak, aby byly zcela potopeny, a necháme v chladničce proležet 24 hodin. Podáváme s pečivem.

Příprava marinády:

Koření zalijeme několika lžícemi vody, krátce podusíme, pak přidáme zeleninu a cibuli nakrájené na plátky, další přísady, promícháme a necháme vychladnout.