DIA – Mandlové hvězdičky

Ingredience 200 g hladké mouky 100 g rostlinného tuku 80 g mandlí 1 vejce 1,5 odměrky umělého sladidla Kandisin trochu citronové šťávy tuk na vymazání plechu vejce na potření nastrouhané mandle na ozdobení Postup přípravy: Mouku prosejeme, přidáme změklý tuk, nastrouhané mandle, vejce, sladidlo, citronovou šťávu a zpracujeme vláčné těsto, které necháme nejméně hodinu v […]

Celý článek

DIA – Oříškové pracny

Ingredience 200 g hladké mouky 200 g lískových oříšků 100 g rostlinného tuku 2 vejce 1 lžíce kakaa 2 odměrky umělého sladidla zn. Kandisin tuk na vymazání formiček Postup přípravy: Prosátou mouku, nastrouhaná jádra ořechů, změklý tuk, vejce a kakao zpracujeme ve vláčné těsto. Kousky těsta vtlačujeme do tukem lehce vymazaných formiček a upečeme do […]

Celý článek

DIA – Vanilkové rohlíčky

Ingredience 160 g hladké mouky 80 g rostlinného tuku 50 g jader vlašských ořechů 1 vejce vanilka 2 tablety umělého sladidla zn. Dianer 500 T tuk na vymazání plechu Postup přípravy: Prosátou mouku, změklý tuk, nastrouhaná jádra ořechů, vejce, v malém množství vody rozpuštěné sladidlo a tlučenou vanilku zpracujeme na vláčné těsto, které necháme asi […]

Celý článek

DIA – Půlměsíčky s jablkovou náplní

Ingredience 250 g měkkého tvarohu 250 g rostlinného tuku 250 g polohrubé mouky špetka soli tuk na vymazání plechu moučkový a skořicový cukr na obalení Náplň: asi 0,5 kg jablek 50 g rozinek 50 g ořechových jade Postup přípravy: Z měkkého tvarohu, změklého tuku, prosáté mouky a soli připravíme vláčné těsto, které necháme asi půl […]

Celý článek

DIA – Kokosové tyčinky

Ingredience 250 g hladké mouky 150 g rostlinného tuku 70 g strouhaného kokosu 1 vejce 3 odměrky umělého sladidla Kandisin tuk na vymazání plechu Postup přípravy: Z prosáté mouky, změklého tuku, kokosu, vejce a sladidla zpracujeme těsto, které protlačujeme strojkem s nástavcem a tvarujeme tyčinky. Přeneseme je na tukem vymazaný plech a zvolna upečeme dorůžova.

Celý článek