Vanilkovo-čokoládové rohlíčky

Ingredience 250 g hladké mouky 250 g másla 2 žloutky 50 g pískového cukru 1 vanilkový cuk 1 vanilková esence tuk na vymazání džem a čokoládová poleva na ozdobu rum Postup přípravy: Na vál prosejeme hladkou mouku a přidáme k ní změklé máslo, žloutky, cukr, vanilkový cukr a malé množství vanilkové esence. Vše důkladně zpracujeme […]

Celý článek

Čokoládová srdíčka

Ingredience 300 g polohrubé mouky 150 g moučkového cukru 1 balíček vanilkového cukru 150 g másla nebo rostlinného tuku 1 vejce 1 lžíce rumu 2 lžíce mléka tuk na vymazání plechu čokoládová poleva spařené, oloupané mandle na ozdobení Postup přípravy: Z prosáté mouky, moučkového cukru a vanilkového cukru, změklého tuku, vejce, rumu a mléka vypracujeme […]

Celý článek

Čokoládové kartičky

Ingredience 160 g másla nebo tuku 160 g pískového cukru 160 g hrubé mouky 4 žloutky 4 bílky půl balíčku vanilkového cukru citrónová kůra 80 g čokolády Postup přípravy: Změklé máslo s cukrem utřeme do pěny, zatřeme žloutky, přimícháme vanilkový cukr, citrónovou kůru a nastrouhanou čokoládu. Potom vmícháme střídavě mouku a tuhý sníh ze 4 […]

Celý článek

Čokoládová kolečka

Ingredience 300 g ovesných vloček 60 g krystalového cukru 2,5-3 l mléka 200 g moučkového cukru 100 g másla 2 vrchovaté polévkové lžíce hrubé mouky 100 g drobně nakrájeného kandovaného ovoce čokoládová poleva Postup přípravy: Vločky smíchané s krystalovým cukrem opražíme dorůžova na pánvi. Polovinu vloček umeleme na mlýnku na mák a v mléce rozvaříme […]

Celý článek

Čokoládové rohlíčky

Ingredience 100 g strouhané čokolády 100 g moučkového cukru 100 g oloupaných nastrouhaných mandlí na špičku nože skořice 1 mletý hřebíček 1 bílek 1 lžička pikantní zavařeniny 1 bílek na potření Postup přípravy: Na vál prosejeme moučkový cukr, přidáme strouhanou čokoládu, mandle, příchuti, zavařeninu a bílek a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme z něj váleček, nakrájíme […]

Celý článek